У ЧАСТ ЈУБИЛЕЈА ЧОКАЛИЈЕ- ПОРТРЕТ
31.12.2014


Председник Градске општине Палилула, Бобан Џунић, у Новогодишем програму дочека Нове 2015. уручио је слику-портрет “свима прија чокалија”, Живораду Исаковићу- ЧОКАЛИЈИ, рад аутора Александра Блатника.

Шездесет година уметничког рада чика Жике ЧОКАЛИЈЕ је значајан јубилеј легенде нишке Палилуле. Желели смо да на овај начин изразимо нашу захвалност- истакао је председник Џунић. А овим поводом желим да кажемо нешто и о Александру Блатнику, нашем истакнутом карикатуристи, дизајнеру сликару и архитекти, који је аутор слике “свима прија чокалија”. У свом Атељеу на Палилули, у близини седишта Градске општине Палилула, он неуморно ствара и непрестано нас изненађује својом креативношћу. Његови радови-портрети наших најпознатијих глумаца, сасвим обичних људи, врхунских спортиста, излагани су широм наше земље.

Александар Блатник је члан УЛУПУДС-а са звањем истакнути уметник. Добитник је награде за Животно дело, као и стотину награда у земљи и иностранству за карикатуру и сликарство. Излагао је преко 400 пута на групним изложбама и имао око 40 самосталних.(Фото: Д.Видојковић)